Inlägg

Inlägg som tintinj har skrivit i forumet
Av tintinj
Skrivet av SCORPIUS:

Det är en av anledningarna jag ville ha en stor telefon när det begav sig.
Jag pendlade då. Nice att sitta på bussen och koppla av med något intressant/kul att se.
Idag vill jag ha en mindre.

Sen förstår jag inte hur du har kunnat missa hur många det är som ligger/sitter och ser på film osv på sin telefon.
Samt dom som sätter telefonen på sin träningsmaskin och ser något medan dom gymmar.

Ja jag pendlar inte och åker rätt sällan kollektivtrafik men det kan jag säkert ha missat, har fullt upp med att inta omvärlden
Angående gym så får jag nog säga att jag aldrig ser någon ha något igång MEDAN de kör nåt, däremot drar väldigt många fram mobilen och tar upp maskinen med att bara slöa lite väl länge tycker jag. Använda maskinen och ha kort återhämtningstid för att sedan gå till annan maskin, annars hittar man en stol eller liknande. Det är min filosofi!

Av tintinj

Vem sitter och tittar på tv/film på en liten 6-tumsskärm? haha
HDR är ju det som gör att Netflix är värt att ha för tv/film

Av tintinj
Skrivet av bluetrain:

Du skulle väl inte stjäla en bil? Eller en handväska??? Eller en bildrörsbsserad teve??

Exakt. Piratkopiering är också ett brott - med allvarliga konsekvenser!!!

Källa: https://m.youtube.com/watch?v=_FtE0S-IyY0

Haha ja den klassikern, lika larvig nu som då. Speciellt med bror duktig Aro som frontfigur.
Jag har Prime som jag fick med när man blir primemedlem på Amazon (59kr är väldigt överkomligt för vad man får) och Netflix genom brorsan som betalat för extra användare och där är i princip allt som jag tittar på, sen har man TV från Telia med de vanliga kanalerna i grundpaketet så jag känner att jag klarar mig rätt okej med det mesta nu

Av tintinj

Inte på tiotals år (vad jag märkt) varit med om att teknik tagit skada i mitt hem i samband med åskoväder och jag drar aldrig ur något. Däremot älskar jag åska och öppnar gärna fönstret och sätter mig nära för att lyssna på mullret och blixtarna

Av tintinj
Skrivet av Petersv:

Odemokratiskt det han vill genomföra. Bara en politiker som är ärlig i Sverige och sa att politiker det blir man för sin egen skull inte för andras. Sverige är på många sätt en bananrepublik, korruption finns det mycket, politikerna beter sig som psykopater, hyckleri finns det i överflöd. Bespara mig politisk propaganda.

Vad som är odemokratiskt är att något parti skulle avlöna personer som har arbetsuppgiften att använda falska konton och fejkade "supporterkonton" för att kunna anonymt attackera andra politiker som man anser ska anpassa sig eller att tysta dem. Att använda de avlönade (gissningsvis med skattepengar) trollen till att sprida medvetet missvisande/falsk information i syfte att få meningsmotståndare att ses som ohederliga och dåliga för Sverige.

Odemokratiskt är inte att KRÄVA att alla politiker ska bete sig hedersamt och vara goda förebilder för resten av vårt land. Eller åtminstone att sköta sig etikmässigt. När det inte går, vilket har visat sig vara svårt för ett av våra partier, så borde vi alla kräva att det ska tvingas fram en regel som alla politiker måste följa. Det du vill ha, DET låter mer som en bananrepublik.

Troll avlönade av ett riksdagsparti är Putinfasoner, det är Trumpfasoner, det hör hemma i en faschiststat och inte i en demokrati.

Hur tror ni att vårt land ska vara i framtiden om dessa svinerier godtas och blir normen? När ingen information man får kan litas på, hur ska folk ta ställning? Men man ser hur det sker i USA med Trumpsupportrar som skriker om att mainstream-media ljuger och vi vet ju att ett av partierna avgudar Trump och hans sätt att bedriva anti-politik med sina anhängare. Snart stormas väl riksdagen av stollar så mycket som de tänder på Trumpsters-rörelsen.

Av tintinj

Det som gör mig irriterad och förstår Socialdemokraternas grund för tanken med ID-krav är hur man ser överallt, speciellt här det senaste året, hur högerpopulistiska snedtänkande användare i kör skriker "vänstervridet" varenda gång media (riktig, inte dagismedia som Riks och annat avloppsinnehåll) avslöjar vad högerpartier (nästan alltid SD) gjort för dumheter och olagligheter.

Kanske är de på rätt spår ändå med någon sorts identifikation för socialmedia-konton.

Av tintinj
Skrivet av PeCe:

Lita på din känsla...

Att anonymt kunna uttrycka en åsikt är det enda fungerande hindret mot självcensur, och därmed en fundamental rättighet i en demokrati. Att någon öht (sajtägare, myndighet etc.) känner till identiteten kommer leda till att folk undviker att skriva vissa saker (och tyvärr inte bara hat, hot etc., utan också åsikter som måste få uttryckas) av rädsla för att det kan få konsekvenser från de som känner till (eller via påtryckningar, läckor etc. kan komma att känna till) identiteten.

----

Om vi utgår från att vi får det samhälle vi förtjänar, så är lösningen inte lagar, regler, kontrollorgan etc. - lösningen är att vi måste förtjäna bättre!

Ja precis, vi måste förtjäna bättre. Tyvärr går vi ju åt helt fel håll som samhälle, men något 1984-scenario vill man inte ha. Däremot ska det jagas trollkonton och där borde bolagen bakom de plattformar som används tvingas hjälpa till så mycket de bara kan. Ryssinspirerad påverkan av den stora massan av onda krafter behöver stoppas. Det finns mycket som till exempel facebook kan göra för att kolla upp kontons historiska poster/kommentarer när de blir flaggade och om de är uppenbara trollkonton ska de stängas.

Sen finns det ju platser där det uppmuntras att man identifierar sig på något vis som gör att andra vet att det är en normal person bakom tangentbordet (så länge ekontot inte hackats).

Av tintinj

Känns spontant som en dum idé, en riktigt dålig sådan.
MEN samtidigt skulle man få bort alla trollkonton som vissa partiröstare, och till och med partierna själva, använder för att sprida lögner och påverka opinionen negativt. Tycka vad man vill om demokrati, men vi är en demokrati och där ska det inte finnas trollgrupper som försöker förstöra demokratin och Sverige.

Oavsett så kommer jag tillbaka till min första spontana känsla, en dum idé i verkligheten.

Av tintinj

Löjliga lögner som de alltid har dragit till med, och hyra in några kändisar som talar för dem.

De kan ju börja med att lägga fram bevisen för de summor som de påstår att de förlorar, som de påstår att kriminella ligor tjänar på deras kanaler. Men precis som med dåtidens hysteri om filmbolagens "förluster" för att folk kopierade VHS-band och liknande floskler så verkar film/tv-bolagen aldrig lägga fram bevis för sina påståenden utan det förväntas att folk bara ska svälja och be om mer skit.

Nästan så man funderar på att avsluta sin Netflix, telia-tv och prime video för att sedan inta det man vill se någon annanstans.

Av tintinj

Börjar bli lite svettigt att hålla alla räkungar mätta som kommit på senaste tiden! Och jag ser fortfarande en eller två vuxna räkor med ägg...

Av tintinj

Bra, det kommer få slut på fildelning och sånt! Nu blir alla laglydiga när de lagliga tjänsterna görs sämre än de redan är....hur det nu var möjligt

Av tintinj
Skrivet av Petterk:

Att den finns på DVD är nog anledningen till att den inte finns på Britbox, någon annan äger ju då distributions rättigheterna i Sverige.

Att den finns på DVD är inte anledning nog att den inte finns hos en enda streamingtjänst. Jag har ingen DVD-spelare och har inte haft på väldigt många år. Vem hyr/köper DVD nu för tiden? Det vore som att tvinga folk som vill se på Star Wars att hyra det på videoband och att det endast finns en enda distributör i Sverige. Och Allo Allo finns på Amazon prime video, men går inte se från Sverige. Däri ligger det största problemet med dagens streamingtjänster. Vill de inte sälja i alla fall godtagbara tjänster som är lika för alla så får de finna sig i att några få väljer att inte betala för innehållet. Själv har jag Prime och Netflix men börjar tröttna på sämre utbud här än i t.ex USA.

Av tintinj
Skrivet av Trent023:

Fast nu finns ju serien tillgänglig lagligt...
399kr på Ginza.se, finns i lager, endast en googling bort.

Man kan inte kräva att allt som någonsin producerats ska finnas som streaming.

Det kan man, och nästan allt finns. Problemet är ju att det är olagligt, det finns INGA lagliga alternativ som en kan kallas medelmåtta(men månadskostnaderna är höga) och att 399:- (även fast det nu handlade om streaming i tråden) för en serie från 1200-talet före kristus är ju hutlöt och helt oacceptabelt.

När det inte finns några lagliga streamingalternativ som har alla serierna som de själva producerat/äger tillgängliga i sin helhet och i högsta kvalitet möjlig så kan de inte få tvinga politikerna att skapa lagar som jagar pirater bara för de själva inte har lust att ge kunderna en bra upplevelse och ett fullt utbud. Samma sak gäller de olika utbuden i olika länder, tro *** att man streamar/torrentar om en streamingtjänst i USA har en serie som kunden verkligen vill se men så finns den inte på svenska versionen av tjänsten. Det är oacceptabelt.

Av tintinj

Förbjuder, hur gör de det och vilka sidor skulle det vara då som de "förbjuder"? Gäller detsamma Telia? Känner inte att några sidor som jag provat blivit stoppade att besöka.

Av tintinj
Skrivet av star-affinity:

Kan du ge exempel på detta? Jag och en kollega diskuterade detta och han påstod att det var som du säger. Min uppfattning brukar vara att på SVT så får alla sidor komma till talls överlag, men kan tänka mig att det finns undantag.

Ja det är på det viset, den där karaktären och flera andra användare här, kör med dessa skrattretande myterna som ett försvar för sina egna populiståsikter men de har inga som helst belägg för påståenden som de lägger fram som fakta.

Samma sak som folk på den sidan gör angående allt som inte vrider verkligheten tills det passar deras världssyn eller dröm. De pumpas av lögner från andra informationskanaler på youtube och annat. Som alla antingen är direkt finansierade eller styrs av medarbetare till krafter som gör allt för att försvaga vår demokrati och vårt svenska sätt att vara. Allt i namnet av att vilja göra "Sverige svenskt igen"

Av tintinj
Skrivet av Mullvaden83:

Vad har riks med saken o göra? Det är inte public service.
Public service ska vara totalt neutralt vilket svt inte är. Det är ofta dom har extremt vänstervridna artiklar där motparten inte får säga nåt om det inte passar svts narrativ

Haha nej, så jobbar inte SVT. Och vad ett medium är jämfört med ett annat har allt med saken att göra. Att SVT är public service är oviktigt i jämförelsen jag gjorde, som inte var annat än att jämföra "vänster" och "höger" som du själv drog upp. SVT är inte vänstervridna något nämnvärt, men du klagar högst sannoliktför att skydda din högerpopuliståsikt och för att du ska få säga vad du vill men andra ska inte kunna lufta andra åsikter. Vad du har för politisk pervocitet är jag inte intresserad av.

Det är bara en sorts folk som drar den där fåniga myten om att SVT är "vänstervriden" och det är de som inte tål att deras åsikter ifrågasätts. Du har uppenbarligen inte tittat på SVT-nyheter för i Aktuellt är det oftast två från vardera sida som diskuterar huvudämnet för dagen. Och de anordnar samhällsdebatter där alla får lika stor plats....men det är väl lögn även det haha

Av tintinj
Skrivet av Errek:

Media porträtterar hur politikerna ser ut. Därav problemet med reglering och varför (renrasigt neutral) public service är viktig. SVT är ju t ex erkänt åt vänster. Tv4 som också ägs av staten, svårt att säga. Men de lutar ju så klart åt det som gagnar dem.

SVT är ju dock inte en procent lika vänster som riks-tv och liknande är höger, SVT är i alla fall öppna och håller sig till verkligheten när de rapporterar. Plus att de låter sig kollas och inte försöker dölja saker. Men politik får ju inte diskuteras här.

Av tintinj

Mediabolagen VILL inte ha en bra lösning där man kan ta del av endast de kanaler/program man vill för en viss summa, för det tjänar de inte på i långa loppet.

De har förmodligen räknat ut att det är billigare att kasta lobbyister efter politikerna så att det skapas lagar och regler som försvårar för användare att komma åt de kanaler/program som de vill. Bolagen vill kunna sälja paket med 80% ointressant skit för en oförssvarbar summa istället. Och så vill de inte förlora det stenhårda greppet om sina egenproducerade program.

Det borde lagstadgas att mediabolag MÅSTE ha paket med X antal kanaler istället, där kunden ska kunna välja fritt mellan alla bolagets kanaler. Samtidigt borde mediabolagen TVINGAS att ha uppe varenda avsnitt av en serie för alltid, för det värsta som finns är när man vill se en serie och märker att det bara finns 2-3 av 10 säsonger.

Plus att kunderna ska inte plötsligt se att serier och filmer tagits bort och aldrig mer kunna ses lagligt. Men vi som potentiella kunder har ingen hord med lobbyistorcher att kasta mot politikerna för att få VÅR vilja igenom. Vi är den förlorande sidan....alltid.

Av tintinj
Skrivet av Palme_570:

Låt folk ta ansvar för sina egna handlingar, det är inte spelbolagen som spelarbort pengarna. Lika lite som det är drogernas fel att folk är torskar. Om barn ser sånt här så är det föräldrars ansvar att tygla sina barn inte kanalen.

Det är egna beslut, att staten ska hålla på med storebror ser dig och vi vet vad som är bäst fört dig fasoner är inget annat än rent förtryck.

Det var nog det kostigaste jag läst på ett bra tag, som att regler och lagar är onödiga. Lika dumt som att det skulle vara valfritt att använda bälte i en bil.

"man ska inte göra regler för att skydda folk från skadliga saker för alla får stå för vad de fastnar i eller ruinerar sig på"

Anarki nästa?

Av tintinj
Skrivet av Smörgåsen:

Håller på att bli galen på windows update. Har testat alla möjliga lösningar som föreslås på diverse internetforum som windows update gladeligen ignorerar.

Är ominstallation av windows den enda lösningen?

Jag lyckades lösa det *knacka på trä* och har inte haft krångel med mitt adrenaline på länge. Jag gjorde så att jag stoppade driver installation både genom "register" och "group policy"

Jag TROR att jag följde den här, och då förslag 2 och 3:
https://community.amd.com/t5/drivers-software/windows-replacing-amd-driver/td-p/633007